7 Ağustos 2012 Salı

EVDE SERAMİK HAMURU YAPIMI

Yapılışı:
Nelere ihtiyacınız var:
  •  3/4 fincan tutkal
  • 1 / 2 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı krem, örneğin arko yada nivea;
  • 1 tatlı kaşığı gliserin (veya vazelin)
  • 1 fincan mısır nişastası, biraz sabır ve istek :)
Başlamadan önce peşin olarak, tüm malzemeyi hazırlayın. 
 Mümkünse, eski tencere kullanın. Aslında soğuk porselen toksik değildir buna rağmen, çok yapışkan olup teflon tencereleriniz temizlemeniz zor olabilir.. 











Bir tencerede tüm sıvı maddeler birleştirin. Ocağı orta ısıya alın. Pürüzsüz bir karışım olana değin karıştırın.


Şimdi nişastayı ekleyin ve kaıştırmaya devam edin. Karışımın hızla dokusu değişecektir.

Öncelikle, sıvı peynir gibi olacak ... 


Birkaç dakika patates püresine benzer olacaktır. Ne zaman hamur oratada toplanırsa ve tencerenin kenarlarından ayrılırsa hazır demektir.


Temiz ıslak bir mutfak havlusu ile hamuru tezgaha alın. Hamur hala çok sıcak olup, soğuk nemli havlu hamuru biraz soğutacaktır.


Havlunuzu ısındıkça sopuk suda yıkayıp iiiiyice sıkıp elinizin dayanacağı ısıya kadar bekleyin.

Elinize biraz mısır nişastası serpin ve havlu olmadan yoğurmaya devam edin. Ellerinize yapışmaya başladıkça arada nişasta kasesine batırıp işleme devam edin.  Böylece hamur yapışkan olmayacaktır.  Ayrıca çalışma yüzeyinede nişasta serpebilirsiniz.

Tüm işlem bittiğinde bir yumru şekline gelecektir. Bu tarifi yaklaşık bir portakal büyüklüğünde hamur için verilmiştir. Yaklaşık beş dakika hamuru dinlendirin, yumuşayacaktır ve artık hazır demektir.
Hamuru ağzı kapalı bir kapta yada plastik torbada muhafaza etmeniz gerekecektir.

Bilgiler buradan alınmıştır.


Pin It

0 güzel yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...